Μαρσέιγ - Ολυμπιακός 0-1: Θρύλος-ατσάλι «άλωσε» με Έσε το Βελοντρόμ και... βλέπει πρόκριση
Ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στην Μαρσέιγ με το γκολ του Έσε και «κέρβερο» Ορτέγκα και έκανε το 2/2.
Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη κόντρα στη Μαρσέιγ στο «καυτό» Βελοντρόμ και έκανε το 2/2 στο Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος με τον Έσε (42') και από τότε παρότι κινδύνεψαν, είχαν σε πολύ καλό βράδυ τον Στέφαν Ορτέγκα, που σε 2-3 περιπτώσεις «καθάρισε».
Έτσι ο Αλγκουαθίλ συνεχίζει το σερί του και οι Πειραιώτες βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία της διοργάνωσης.
Η ομάδα του Ισπανού έδειξε χαρακτήρα, καθώς όπως ήταν λογικό, στο 2ο ημίχρονο οι Γάλλοι για ένα τέταρτο «βομβάρδιζαν» την περιοχή του Ορτέγκα, αλλά ο Γερμανός και η άμυνα του ήταν αποφασισμένοι να κρατήσουν το μηδέν και να δώσουν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, που μπορεί να μην έβαλε τον Ολυμπιακό στην πρώτη 8δα, αλλά αν συνεχίσει έτσι θα τερματήσει στο τέλος εκεί.
Το ματς
Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι είχε η Μαρσέιγ, καθώς ανέβηκε ο Γουεά, γύρισε παράλληλα, αλλά ο Σάλιακας έφτασε πρώτος και έδιωξε σε κόρνερ.
Πρώτη τελική προσπάθεια του Ολυμπιακού, ήταν με τον Ζέλσον Μαρτίνς να δοκιμάζει το πόδι του έξω από την περιοχή και τον Ντε Λάνγκε να μπλοκάρει χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα.
Η καλύτερη τελική ευκαιρία στο ημίχρονο ήταν της Μαρσέιγ, με τον Αμπντάλα να εκτελεί μία βολίδα στην περιοχή και τον Ορτέγκα να απαντάει.
Το γκολ όμως στο πρώτο ημίχρονο, το σημείωσε ο Ολυμπιακός, όταν από κόρνερ που εκτέλεσε με πάσα ο Τσικίνιο, έκανε ο ίδιος τη σέντρα και ο Έσε με δυνατή κεφαλιά έκανε το 0-1.
Το πρώτο μέρος έληξε με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.
Στο 2ο ημίχρονο, την πρώτη και μεγάλη ευκαιρία την είχε η Μαρσέιγ, όταν γύρισε ο Αμπνταλά στην περιοχή και ο Ρέτσος παραλίγο να στείλει την μπάλα αυτογκόλ.
Στο 66' είχε φοβερή διπλή ευκαιρία η Μαρσέιγ, αλλά ο Ορτέγκα είχε απάντηση σε Αμπνταλά και Μπαϊσάο.
Η μία φάση διαδεχόταν την άλλη, με τον Ορτέγκα να κρατάει το 0-1 για τους Πειραιώτες, οι οποίοι έβρισκαν χώρους συνεχώς στην αντεπίθεση, αλλά είχαν κακές επιλογές στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.
Μάλιστα ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρία να προηγηθεί και με δεύτερο γκολ, όμως ο Ντε Λάνγκε μπλόκαρε την ωραία προσπάθεια του Αρμάντο Γκονζάλες.
Τελικό σκορ: 0-1
Η εντεκάδα του Ολυμπιακού: Ορτέγκα, Σάλιακας, Ρέτσος, Πιρόλα, Μπρούνο, Εσε, Πουέρτα, Τσικίνιο, Ζότα Σίλβα, Μαρτίνς, Γιάρεμτσουκ.
Η εντεκάδα της Μαρσέιγ: Ντε Λάνγκε, Γουεά, Έμερσον, Μεϊτέ, Αγκέρ, Ναντί, Γκόμες, Αμπντέλι, Παϊσάο, Μοπέ.